divendres, 4 de març del 2016

LES TICS EN EDUCACIÓ

Actualment ens trobem en una societat tecnològica on es fa necessari treballar l’ús de les noves tecnologies perquè els xiquets coneguen com poden fer un bon ús dels recursos que tenim tant a l’aula com en casa.

Amb les TICS el rol del mestre canvia, per poder utilitzar i ensenyar als xiquets a utilitzar de manera adequada aquests recursos, el mestre ha de tindre una formació i coneixements per a poder aprofitar totes les possibilitats que tenen les tecnologies de la informació i la comunicació en l’educació i, sobretot, en aquesta etapa.


És important que el mestre a l’hora de proposar les activitats a realitzar siga clar amb els objectius que han d’aconseguir perquè els xiquets aprenguen fent, és a dir, podem proposar-les que busquen informació, que escriguen un text, veure vídeos sobre el tema que estem treballant a l’aula, etc.


Com sabem, hui dia hi ha recursos tecnològics en tots els centres educatius, com a mínim hi ha un ordinador per aula. Per poder treballar millor amb aquest, podem crear el nostre racó de l’ordinador on els xiquets tindran espai per a treballar i podran decorar-lo posant un mural amb el títol i una fulla amb les normes d’ús i comportament.


Per altra banda, sabem que les tecnologies tenen un gran interés per als xiquets i els permet experimentar i manipular amb el ratolí, els diferents botons, les imatges i vídeos i els sons, a més de treballar la psicomotricitat fina.


Aprofitant l’interés que provoquen les Tics en els xiquets, podem utilitzar-les com a mitjà per a l’aprenentatge, on els xiquets per grups puguen fer treballs d’investigació que després posarem en comú, afavorint així el treball col·laboratiu.



(Imatge etiquetada per a la seua reutilització)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada