dimarts, 8 de març del 2016

L’ACTIVITAT FÍSICA

L'activitat física és molt important per al desenvolupament del nostre cos i per poder estar sans i en forma, i en l’etapa d’educació infantil és encara més important perquè els xiquets es troben en ple desenvolupament i adquisició del seu esquema corporal.

A més, a través de l’estimulació primerenca i l’exercici, a més d’afavorir el moviment de tot el cos, treballem el control postural, la psicomotricitat gruixuda i el coneixement del seu cos i de les seues possibilitats.

Pel que fa a la relació que té l’activitat física amb l’alimentació saludable, els xiquets han d’aprendre que per mitjà de l’exercici transformem els aliments que prenem en energia per a poder jugar i estar actius tot el dia.

És important i necessari que els xiquets manipulen i experimenten amb el seu cos, per açò, el mestre ha de proposar activitats motivadores on s’utilitzen diferents materials.

Un recurs molt atractiu per als xiquets és crear un circuit utilitzant cércols, cordes, bancs, cons i matalassos.

Podem posar una caixa al principi del circuit amb fruites i verdures de plàstic i una altra caixa al final. Al començament del circuit cada xiquet haurà de prendre un aliment i portar-lo fins a l’altra caixa sense que caiga a terra.

(Imatge etiquetada per a la seua reutilització)

(Foto realitzada per Aida Albert Martínez)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada