dilluns, 7 de març del 2016

EL CONTE EN EDUCACIÓ INFANTIL

El conte en l’etapa d’Educació Infantil és un instrument educatiu importantíssim, ja que ens permet traslladar-nos a un món de fantasia on podem aprendre a través dels personatges utilitzant l’empatia.

A més, en aquesta etapa les imatges tenen la funció principal, ja que amb elles els xiquets són capaços de mantenir l’atenció durant més temps i a través d’elles podem treballar també la interpretació dels dibuixos mitjançant preguntes com: on es troba el xiquet? Que porta en la mà?, etc.

Quant a la narració de contes, sempre hem d’utilitzar contes amb contingut educatiu, adequats a l’etapa que va dirigida i amb temes interessants per als xiquets on puguen gaudir amb les diferents escenes que apareixen i fer una descàrrega d’emocions.

Una vegada llegit el llibre, podem demanar als alumnes que realitzen un dibuix de l’escena del conte que més els haja agradat, d’aquesta manera treballarem també la creativitat.

En el nostre cas, per a treballar l’alimentació, proposem un conte que parla sobre la importància de menjar i, sobretot, menjar bé.


Conte: “La veu del món”.

Punxa en la imatge per a veure el conte!!

(Imatge etiquetada per a la seua realització)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada