Presentació


Hola a tothom

Sóc Aida Albert Martínez, mestra d’Educació Infantil. He creat aquest bloc per al desenvolupament d’un entorn d’aprenentatge (PLE) a través de la Unitat Didàctica “Alimentació Saludable”, destinada a alumnes d’Educació Infantil, concretament de 5 anys.

He triat aquest tema perquè crec que és molt important que els alumnes coneguen la importància d’una alimentació saludable per poder desenvolupar-nos correctament, estar sans i tenir energia durant tot el dia. A més, crec que es fa necessari treballar aquest tema, ja que actualment hi ha un augment del consum de menjar ràpid, dolços i refrescs i em sembla interessant que els alumnes reflexionen sobre aquest tipus d’aliments i que conseqüències poden portar-nos.

En primer lloc, començarem coneixent els diferents aliments que podem trobar i les seues característiques i funcions per a continuar treballant, amb ajuda de la piràmide dels aliments, que aliments hem de menjar diàriament i amb quines hem de tenir un consum moderat.

Seguidament, tractarem el tema dels hàbits d’higiene i l’exercici, ja que també són importants per tenir una bona salut i no patir malalties.

D’acord amb el Currículum 38/2008 de 28 de Març, del segon cicle d’Educació Infantil, aquesta Unitat Didàctica està relacionada amb l’àrea de Coneixement del Medi Físic, Natural, Social i Cultural, encara que també es treballa de manera transversal l’àrea de Coneixement de si mateix i autonomia personal i Llenguatges: comunicació i representació perquè en Educació Infantil sempre es dóna un aprenentatge globalitzat i significatiu.

En aquesta etapa educativa, és important que el tema i les activitats a treballar formen part dels interessos i necessitats dels alumnes, per tant a l’hora de triar les activitats ens ajudarem d’una avaluació inicial on a partir de preguntes els xiquets ens diguen tot allò que coneixen i el que volen saber. En el desenvolupament de les activitats, farem una avaluació continua per mitjà de l'observació i, finalment, farem activitats interactives per a avaluar l’adquisició dels continguts treballats i si s’han obtingut els objectius proposats.


(Imatge etiquetada per a la seua reutilització)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada