divendres, 4 de març del 2016

ELS ALIMENTS

Per poder tenir una alimentació saludable, en primer lloc hem de conéixer els diferents tipus d’aliments que hi ha i que ens aporta cada un d’ells al nostre organisme.

A més, és important que els xiquets coneguen d’on prové cada aliment i com podem obtenir-lo.
Per això, començarem treballant l’origen dels diferents aliments que mengem i continuarem amb la classificació i explicació de les seues funcions.

Pel que fa a l’origen, aprendrem que hi ha aliments d’origen animal i aliments d’origen vegetal. Com el seu nom ens diu, els aliments d’origen animal són els que obtenim dels animals com la vaca, el pollastre, el porc, el conill, el peix, la gallina i la cabra. Entre els aliments d’origen animal trobem: la carn, els ous, el formatge, la llet, etc.


Per altra banda, tenim els aliments d’origen vegetal que són les fruites, les verdures, les creïlles, els llegums, el pa i els fruits secs que els aconseguim a partir de les plantes.


Quant a la sal i l’aigua, són aliments d’origen mineral que es troben als minerals que hi ha a la terra. Ara que coneguem d’on venen els aliments, anem a classificar-los tenint en compte la seua funció, és a dir, que nutrients aporta al nostre organisme perquè estiga sa i tinga energia.


• Hidrats de carboni: els obtenim dels llegums, el pa, les creïlles i el plàtan entre altres i ens donen energia per al creixement i l'activitat física.


• Fibra: alguns dels aliments que ens aporten fibra són l’api, la poma, les llenties i els espinacs, i ens ajuden a combatre el restrenyiment i les malalties intestinals.


• Vitamines: hi ha aliments com la tomaca, el llimó, la carlota i el pebrot que transformen els greixos en energia per al nostre cos.


• Greixos: els greixos ens aporten energia i ens ajuden a mantenir la calor baix la pell amb aliments com la carn, l’alvocat, la mantega, els fruits secs i l’embotit.


• Proteïnes: el formatge, l’ou, el cacauet, la tonyina i els pésols són alguns dels aliments que ens aporten proteïnes que són les encarregades de produir cèl·lules, teixits i hormones.


• Minerals: l’enciam, el bròcoli, l’arròs, peix i marisc són alguns dels aliments que ens donen minerals per a la construcció dels nostres ossos.



(Imatge etiquetada per a la seua reutilització)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada