Ja hem treballat
els diferents tipus d’aliments que hi ha, l'origen que tenen i, a més, els hem
classificat tenint en compte les seues característiques i funcions per al
nostre cos.
Bé, doncs ara hem d’aprendre com fer un menú per mantenir una dieta equilibrada i estar forts i sans.
Per fer un menú equilibrat, en primer lloc hem de conéixer que aliments hem de menjar diàriament, amb quines hem de tenir un consum moderat i quantes racions hem de prendre de cada tipus d’aliment.
Per això, ens ajudarem amb la imatge de la piràmide d’aliments on trobarem en la base els aliments més importants i necessaris i al vèrtex els aliments amb els quals hem de tindre un consum ocasional.
(Imatge etiquetada per a la seua reutilització)
La piràmide està dividida en cinc grups d’aliments que començant per la base són:
1. Pa, pasta, arròs, llegums, creïlles i cereals.
2. Verdures, hortalisses, oli i fruites.
3. Làctics i derivats.
4. Carn, peix, ous i fruits secs.
5. Sal, sucre, dolços i greixos.
Del primer
grup d’aliments hem de prendre de 4 a 6 racions diàries i del segon grup hem
d’ingerir 5 racions al dia i en el cas de l’oli entre 3 i 6 cullerades.
A mesura que anem pujant per la piràmide, el consum és menor. Així, del grup 3 hem de menjar de 2 a 4 racions i del grup 4 sols 2 racions al dia.
Per últim, es troba el grup 5 amb els greixos i dolços del que hem de fer un consum ocasional amb moderació.
I molt
important, hem de beure molta aigua i fer activitat física diària.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada